Orbital sveising

Kort om orbitalsveising:

Dette er en sveisemetode der rørene spennes opp i en blokk og maskinen utfører sveisingen automatisk etter forhåndsinnstilte parametre for gjeldene dimensjon og veggtykkelse. Dette sikrer færre lekkasjepunkter enn ved bruk av klemringskoblinger. Sveisen har en finere overflate både innvendig og utvendig på røret, enn ved tradisjonell håndsveis. Dette sikrer igjen at man kan opprettholde ønsket gasskvalitet i hele rørstrekket og unngå uønsket lekkasje eller retrodiffusjon.

Vi kan sveise dimensjoner fra 6mm \ 1\4" tubing og opp til 52mm \ 2" tubing. Vi orbitalsveiser både rustfrie materialer og andre materialer, som super duplex etc. Gascom leverer et bredt utvalg av sveisedeler etter kundens ønske, T-stykker, reducere, gjengestusser, overganger til fittings etc. Dette er en kostnadseffektiv sveisemetode både for serieproduksjon og for montasjer ute i felten. Spesielt der det er strenge krav til renhet og begrenset tilkomst for sveising med tradisjonelle metoder.

Gascom har egne sveiseprosedyrer for de mest brukte dimensjonene. For spesielle jobber kan Gascom utarbeide sveiseprosedyrer på forespørsel fra kunden, eller Gascom kan sveise med kundens egne prosedyrer.

Alle Gascoms montører har sveisesertifikat for TIG sveising og sertifikater for orbital sveising med våre sveisemaskiner.

Se eksempel på kjemikalie anlegg montert i syrefast orbitalsveis tubing.